Wat is het juiste moment om te stoppen met duimen?
8 mei 2020 
in Duimen

Wat is het juiste moment om te stoppen met duimen?

Goede timing is super belangrijk bij het stoppen met duimen. Ik raad aan om NOOIT een gewoonte te veranderen wanneer er grote veranderingen plaatsvinden.

Laten we eerlijk zijn – tegen de tijd dat school begint, willen we allemaal dat ons kind gestopt is met duimen. Als ouders wil je natuurlijk je kind een goede start geven op de basisschool.

Is het belangrijk dat je kind stopt met duimen voordat het naar de basisschool gaat? Ja, dit is wel de leeftijd om te stoppen. Maar ja, niet elk kind heeft rond deze tijd de gewoonte van het duimzuigen doorbroken.

Wat is mijn advies als je kindje nog niet gestopt is met duimen? Maak je zich geen zorgen! Er is nog tijd!

De voorbereidingen en het begin op een nieuwe school kan voor de meeste kinderen een drukke en stressvolle periode zijn. Er veranderd veel voor zowel kinderen als ouders. Nieuwe dag routines om aan te wennen en jullie gaan veel nieuwe gezichten leren kennen. Dit is wat mij betreft absoluut geen goed moment om te proberen te stoppen met duimen.

Goede timing is super belangrijk bij het stoppen met duimen. Dus ontspan en stel het even uit. Één ding tegelijk.

Ik raad aan om NOOIT een gewoonte te veranderen wanneer er grote veranderingen plaatsvinden – of het nu gaat om school, een nieuw broertje of zusje of een verandering in de gezinssituatie zoals een ziekte of een echtscheiding.

De kan van slagen bij kinderen is een stuk groter tijdens rustigere periodes.

Dus als je kind een duim- of vingergewoonte heeft en op het punt staat naar school te gaan, maak je geen zorgen!

Geef kinderen tijd om te wennen en zich aan te passen aan alle nieuwe veranderingen om hen heen. De kans is groot dat ze over een paar maanden klaar zijn om de uitdaging aan te gaan om hun geliefde duim of vinger op te geven!

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down