Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen
30 November 2020 

Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen

Lekker slapen is belangrijk

Voor kinderen is het prettig om de dag rustig af te bouwen met een vast ritueel. Ook voor volwassenen is het goed om de dag te verwerken voor het slapen gaan. Het boekje Slaapklets is een praktisch en leuk hulpmiddel om dat te doen. Slaapklets laat je kletsen over vandaag, vooruitkijken naar morgen, ontspannen en lekker slapen.

Mijn zoontje was een hele onrustige slaper

Op zich valt hij heel snel in slaap, net als mijn man. Zooo frustrerend als je na 30 seconden al gesnurk hoort en je zelf nog een half uur wakker ligt. 😉 Ondanks het feit dat mijn zoontje snel inslaapt, slaapt hij heel onrustig. Hij wordt ook vaak wakker. Nou ja, echt wakker kun je het niet noemen. Hij slaapt in feit nog, maar komt toch zijn bed uit. En hij is dan hele verhalen aan het vertellen. Je merkt dat er dingen die die dag gebeurd zijn voorbij komen. Hij is in feite dag aan het verwerken in zijn slaap. Ik kreeg van een collega op mijn werk twee tips. De eerste tip was de app Slaapkoppie. Hier vertel ik in een andere blog meer over. De tweede tip was het boek Slaapklets. Slaapklets is een soort dagboek om voor het slapen gaan nog even de dag door te nemen.

Over Slaapklets

Slaapklets nodigt uit om de dag te laten bezinken met vragen en opdrachtjes en tips om lekker te slapen. Bovenaan ieder pagina staan vaste vragen: Hoe was je dag? Wat was leuk, wat was stom? Heb je zin in morgen? Onderaan staat op iedere pagina een verrassende opdracht. Van ademhalingstips en ontspanningsoefeningen tot grappige vragen die aanleiding zijn voor een leuk gesprek of een moment van ontspanning voor het slapen gaan.

Mijn zoontje heeft het goed geholpen. Hij slaapt een stuk rustiger en ik heb ook het gevoel dat hij een stuk beter is uitgeslapen als hij wakker wordt.

Inmiddels zijn er verschillende versies van de Slaapklets boekjes.

Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen

Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen Slaapklets, een vast ritueel om de dag rustig af te bouwen

Wat is het verschil tussen de boeken?

Slaapklets voor kleuters is speciaal gemaakt voor 4 tot 7 jarigen. De opmaak is anders dan deel 1, 2 en 3. Per dag vul je een spread (twee pagina’s) in. Op de linker pagina staan steeds dezelfde plaatjes om de dag door te nemen. Op de rechter pagina staat elke keer een andere opdracht of spelletje.
Slaapklets deel 1, deel 2 en deel 3 zijn gelijk qua opzet. Per dag vul je één pagina in. Op de bovenste helft van de pagina staan steeds terugkerende vragen en op de onderste helft elke keer een andere opdracht of spelletje. De volgorde van gebruik maakt niet uit. Ieder deel heeft uiteraard weer nieuwe inhoud. Alle delen zijn geschikt voor 6+.

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down