Melktandjes weg, dan stoppen met duimen
4 september 2020 
in Duimen

Melktandjes weg, dan stoppen met duimen

Als ouder kun je veel doen om je kind te stimuleren om te stoppen met duimen. Leg je kind nog eens uit wat nu eigenlijk de gevolgen zijn van het duimen. Een voorbeeld geven is soms handig. Laat bijvoorbeeld eens op internet een foto zien van een beugel en een vervormd gebit. Voer het niet meer duimen stapje voor stapje door. Bouw het geleidelijk af. Bespreek bepaalde momenten af wanneer er niet geduimd mag worden. Maak duidelijke afspraken en kies een moment dat je kind er zelf ook klaar voor is en er voor wil gaan. Lees het verhaal van Debora, de moeder van Bas. Bas is gestopt met duimen.

Ik kreeg een tijdje geleden een email van Debora, moeder van Bas. Zij hebben dit op een hele goede manier opgepakt. Ze schreef mij het volgende:

“Aantal maanden geleden al een duimhoesje, boekje en beloningskaart bij jullie besteld. Hadden met ons zoontje Bas afgesproken, dat zodra hij een melktandje zou verliezen….hij zou stoppen met duimen. Woensdag 22 juli was het zover, er gingen zowaar 2 tanden uit die dag en dus was het moment daar….stoppen met duimen voor onze Bas. En wat doet hij het goed (mede dankzij jullie duimhoesje), inmiddels al 4 nachten slaapt hij zonder zijn duim en met het duimhoesje!! Overdag draagt hij hem soms, als hijzelf aangeeft zin te krijgen in zijn duim….doen we hem om! Wij zijn super trots op hem en blij met jullie duimhoesje!!!!”

Ik ben ook supertrots op Bas! Zet hem op!

Wat is een duimhoesje eigenlijk?

Ons duimhoesje is in feite een van stof gemaakte duimbeschermer. Hij gaat als een handschoen over de duim heen en is stevig om de pols vastgezet met plastic drukknopen.
De duimhoesjes zijn beschikbaar in 5 verschillende maten: extra-small, small, medium, large en extra-large. Bij je bestelling vragen we je de duim op te meten om de maat van het hoesje te bepalen. Ze passen zowel om de rechterhand als om de linkerhand.
Heb je een grotere maat nodig? Dit is geen probleem. Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down