Een effectieve manier om kinderen van hun speen af te helpen
31 mei 2020 
in Duimen

Een effectieve manier om kinderen van hun speen af te helpen

Afscheid nemen van de speen is voor sommige kinderen een echte nachtmerrie. Ouders bereiden daarom het moment van afscheid nemen zo goed mogelijk voor. Uitleggen aan een peuter dat hij een probleem met zijn tanden zal krijgen door te lang op een speen te zuigen is geen optie.

In Denemarken en Zweden hebben ze daar iets op gevonden. Daar is het namelijk een traditie dat peuters wanneer ze 3 jaar worden hun fopspeen vaarwel zeggen en in een spenenboom hangen. Vaak samen met een tekening of een gedichtje. Ouders vertellen hun kinderen een sprookje rondom dit geheel en daardoor is het voor kinderen veel eenvoudiger en begrijpelijker om afscheid te nemen van hun speen. Kinderen keren daarnaast nog regelmatig terug naar de spenenboom om te kijken hoe het met hun speen gaat.
De vele spenenbomen in Scandinavië vormen hét bewijs dat het een effectieve en simpele manier is om kinderen zonder al te veel problemen van hun speen af te helpen.

Ik vind het een geniaal idee!
Ik weet eigenlijk niet of er ook spenenbomen in Nederland zijn. Weten jullie dit? Laat het ons weten en neem contact op.

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down