Basistips om je kind een gewoonte (bv. duimen) af te leren
4 juni 2020 
in Duimen

Basistips om je kind een gewoonte (bv. duimen) af te leren

Er zijn een paar basistips die belangrijk zijn om te onthouden als je je kind een gewoonte (bv. duimen) wilt afleren:

1. Begin als je gezin en kind in een rustige periode zitten. Het is belangrijk dat er geen grote veranderingen of spanningen zijn. Zoals de geboorte van een broertje of zusje, een ziekenhuisopname of een verhuizing.

2. Het afleren van een gewoonte is moeilijk. Jij en je kind hebben er beiden geduld voor nodig.

3. Vertel uw kind waarom het beter is om de gewoonte te stoppen.

4. Luister hoe uw kind zelf denkt over het afleren van de gewoonte.

5. Laat uw kind meedenken over de manier van afleren.

6. Maak er geen strijd van. Lukt het niet? Probeer het dan op een later moment opnieuw.

Heb je meer advies nodig of heb je een vraag over onze duimhoesjes, neem dan even contact met ons op.

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down