Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check!
16 januari 2021 

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check!

De lockdown waar we met zijn allen in zitten valt me zwaar. Een fulltime baan en daarnaast een eigen bedrijf opbouwen is soms al een uitdaging, maar als je dan ook nog twee basisschool kinderen thuis les moet gaan geven…tja dan gaat soms het lichtje even uit. Ik heb met de kinderen afgesproken dat we elkaar een beetje gaan helpen om kleine irritaties die we normaal gesproken hebben te vermijden. Anders is het helemaal feest thuis en daar heb ik gewoon geen zin in. Een van de irritaties is dat ik in de ochtend 187234875x moet roepen om ze iets te laten doen. Ga je wassen, eet je boterham op, poets je tanden, kleed je aan, ga je schoenen aan trekken, etc. Kreten die voor de gemiddelde ouder herkenbaar zijn denk ik ūüėČ Ik heb hier vooral last van met mijn zoontje. Ik heb er nu iets op gevonden!

Versoepel je ochtend- en avondroutines

Al aangekleed? Check! Je tanden gepoetst? Check! Je gymtas ingepakt en je haren gekamd? Check! De Checkpad is een hulpmiddel voor je kind en jezelf als ouder om de ochtend- en avondroutines te versoepelen. Vanaf nu hoef ik niet meer 100 keer te roepen wat er allemaal nog moet gebeuren. De Checkpad laat zien wat er van een kind wordt verwacht. Dat scheelt tijd en stress.

Ik heb samen met mijn zoontje uitgekozen welke magneetjes we op de Checkpad zetten en in welke volgorde. Er zitten 54 magneetjes bij (waarvan 4 blanco) met heldere illustraties van de meest voorkomende taken en activiteiten uit het ochtendritueel en het avondritueel. We gebruiken de voorkant voor de ochtend en de achterkant voor de avond. Iedere keer als een taakjes is gedaan, draai je het wieltje een halve slag, van gekleurd (moet nog gedaan) naar wit (taak is gedaan). Na de ochtendtaken draai je de hele Checkpad om en staat hij klaar voor de middag/avond.

Mijn zoontje was enthousiast om ermee aan de slag te gaan. Merk ik wel dat ik hem er even aan moet herinneren om zijn Checkpad te pakken en ermee op te starten. Het neemt bij ons beiden een hoop stress weg in de ochtend. Kinderen worden op een leuke manier zelf verantwoordelijk voor hetgeen ze moeten doen. Doordat het in kleine stapjes wordt opgedeeld is het ook zeer geschikt voor kinderen die nog veel moeite hebben met het houden van overzicht.

Je hebt de Checkpad in het rood en in het blauw.

checkpad  Checkpad

 

 

 

About the author
Ik ben Petra en in het dagelijks leven ben ik, net als alle andere moeders, een heleboel dingen tegelijk. Bekeerde moslima, vrouw van een leuke man, moeder van 2 lieve kids, eigenaar van Nietmeerduimen.nl. Ik blog graag over de dingen in het leven die mij bezig houden, zoals mijn kids, mijn bedrijf, mijn koolhydraatarme/keto leefstijl, mijn reizen en mijn avontuur als ondernemer.
Place comment

arrow_drop_up arrow_drop_down